Kırklarelinden kısa kısa

Kırklarelinden kısa kısa -KLÜde Ar-Ge İnovasyon İşbirliği Protokol töreni düzenlendi


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Üniversitesi (KLÜ), KOSGEB ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası arasında Ar-Ge İnovasyon İşbirliği Protokolü imzalandı.
     KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, KLÜ Kültür Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiyede girişimcilik, desteklemeler ve teşvikler konusunda güzel yönlendirmeler yapıldığını söyledi.
     Türkiyenin adım adım küresel güç haline geldiğini belirten Aykaç, Çalışkan girişimci ve atak bir millet olamalıyız. Üniversite olarak da görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz diye konuştu.
     Konuşmanın ardından, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Aykaç, Tekirdağ KOSGEB Hizmet Merkez Müdürü Özay Cebeci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Gürkan Oras işbirliği protokolünü imzaladı.
    
     -3 bin aileye kömür yardımı yapıldı-
    
     Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 3 bin dar gelirli aileye kömür yardımı yapıldı.
     Kırklareli Vali Yardımcısı Taceddin Özeren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 bin ton kömürün yardıma muhtaç 3 bin aileye dağıtıldığını söyledi.
     Vakıf olarak her zaman yardıma muhtaç kişilerin yanında olduklarını ifade eden Özeren, yardıma muhtaç kişilerin kış şartlarında rahatlıkla ısınabilecekleri miktarda yardım yaptıklarını belirtti.
    
     -Erozyonla Mücadele Haftası-
    
     Erozyonla Mücadele Haftası dolayısıyla TEMA Vakfı Kırklareli Temsilcisi Ali Korur, Vilayet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşan Korur, toprak, hava ve suyun önemli yaşam unsurları olduğunu söyledi.
     TEMA Vakfının 20 yıl önce kurulduğunu anımsatan Korur, Bir avuç gencin 20 yıl önce kurduğu TEMA bugün 450 bin üyeye kavuşmuş durumda. Daha çok üyeye ihtiyacımız var diye konuştu.
     Etkinlik, Toprağa saygı yürüyüşü ile sona erdi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kırklarelinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER