Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Kutluay:

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Kutluay: -Düzenli olarak kahvaltı yapma alışkanlığı kazanılmalı


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Nihat Kutluay, düzenli olarak kahvaltı yapma alışkanlığının kazanılması gerektiğini bildirdi.
     Kutluay, yaptığı açıklamada, gece boyu açlıktan sonra, vücudun ve beynin güne başlamak için acil olarak enerjiye gereksinim duyduğunu, enerjininde kahvaltı yapılarak alınması gerektiğini belirtti.
     Kahvaltı yapılmadığı takdirde dikkatin daha çabuk dağılacağını, baş ağrısı ve yorgunluğun oluşacağını ifade eden Kutluay, şunları kaydetti:
     Düzenli olarak kahvaltı yapma alışkanlığı kazanılmalı. Yeterli enerji ve besin öğlelerini sağlayan bir sabah kahvaltısında, içecek olarak süt, taze sıkılmış meyve suyu, peynir, yumurta, birkaç dilim ekmek, pekmez, tahin, zeytin, domates, yeşil biber, salatalık, maydanoz veya meyve gibi dört besin grubunda yer alan besinlerden oluşan bir menü bulunmalıdır. Şeker ve şekerli besinler, cips, kuru yemiş, gazlı içecekler gibi besinler yerine, süt, yoğurt, sütlü tatlılar, ekmek arası peynir, taze sıkılmış meyve suları, taze meyve ve sebzelere ve kuru meyvelerin tercih edilmesi önemlidir.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Kutluay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER