Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Kutluay:

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Kutluay: -Dondurma tüketilirken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, sağlıklı ve hijyenik şartlarda hazırlanmış olmasıdır


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Nihat Kutluay, dondurma tüketilirken dikkat edilmesi gereken en önemli hususun, sağlıklı ve hijyenik şartlarda hazırlanmış olması olduğunu bildirdi.
     Kutluay, yaptığı yazılı açıklamada, dondurmanın pastörize sütten yapılması ve hijyenik koşullarda üretilmesinin çok önemli olduğunu bildirdi. Güvenilir olmayan yerlerden veya sokak satıcılarından dondurma satın alınmaması gerektiğini belirten Kutluay, şunları kaydetti:
     Sıcak yaz günlerinin gelişiyle birlikte başta dondurma olmak üzere buzlu gıdaların tüketimi de artmaktadır. Yeterli ve dengeli beslenme için her gün tüketilmesi gereken süt ve süt ürünleri grubunda yer alan dondurma, protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, B, C, D, E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineralleri içerir.
     Dondurma tüketilirken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, sağlıklı ve hijyenik şartlarda hazırlanmış olmasıdır. Süt, mikroorganizmaların üremesi için çok iyi bir ortamdır. Sağlıksız koşullarda üretilen dondurmada bakteriler kolaylıkla üreyebilir ve zevkle yediğimiz dondurma sağlığı bozucu hale gelebilir.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Kutluay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER