Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Kutluay:

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Kutluay: -"Dünyada her yıl yaklaşık 1,5 milyon insan verem hastalığından hayatını kaybetmektedir"


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Nihat Kutluay, dünyada her yıl yaklaşık 1,5 milyon insanın verem hastalığından hayatını kaybettiğini bildirdi.
     Kutluay, yaptığı yazılı açıklamada, verem hastalığının tüm dünya ülkelerinde, yaygın görülen bir enfeksiyon hastalığı olduğunu belirtti.
     Verem hastalığının toplum sağlığını tehdit ettiğini, her hastalıktaki gibi verem hastalığında da erken teşhisin önemli olduğunu vurgulayan Kutluay, şunları kaydetti:
     "Sağlıklı kişiler, hastalık kaynağını bilemedikleri için risk altındadırlar. Toplum sağlığını korumanın en etkin yolu, bulaşıcı özellikteki her bir tüberkülozlu hastaya erken teşhis koymak ve etkili şekilde tedavi etmektir. Günümüzde bir ülkedeki tüberküloz sorununun düzeyi, o ülkede sağlık sisteminin bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. Dünyada her yıl yaklaşık 1,5 milyon insan verem hastalığından hayatını kaybetmektedir. 2 milyar insan, yani dünya nüfusunun üçte biri tüberküloz mikrobu ile enfektedir. Enfekte olanların yüzde 10unda, aktif hastalık gelişmesi ihtimali vardır. Hastalık bulguları olan kişilerin en kısa sürede en yakın sağlık kuruluşuna başvurması, hastalık tespit edilenlerin de tedavilerini doğrudan gözetimli tedavi ile tamamlamaları çok önemlidir."
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Kutluay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER