Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı


SİVAS (A.A) - Divriği İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ve ekipman alımlarıyla ilgili hibe desteklerinden yararlanmak isteyenlerin başvurularının 1 Ağustosa kadar devam edeceğini duyurdu.
     Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, hibe programından yararlanmak isteyenlerin 1 Ağustos mesai bitimine kadar ilçe müdürlüğüne başvurmaları istendi. Açıklamada, şöyle denildi:
     Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişiler belirtilen makine ve ekipmanlardan sadece birisi için başvuru yapabilir. Program kapsamında daha önce hibe desteğinden yararlananlar bu tebliğ kapsamında aynı makine ve ekipmana başvuru yapamazlar. Başvuracak kişi ve kuruluşlar bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya bakanlık tarafından oluşturulan diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olmak şartıyla belirtilen her bir mal grubu için gerçek ve tüzel kişiler, Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kolektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri, bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas yatırım tutarının yüzde 50sine hibe yoluyla destek verilecektir. Hibeye esas yatırım tutarı gerçek kişiler için mal başına 50 bin lira, tüzel kişiler için mal başına 100 bin lirayı geçemez. Ancak sadece süt üretici birlikleri 100 bin liralık yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabilirler.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER