Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı uygulamaya

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı uygulamaya konuldu


TEKİRDAĞ (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin arttırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) uygulamaya konuldu.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, (KKYDP) kapsamında, yerel kapasitenin örgütlenmesinin geliştirilmesini amaçlayan projelerin yanı sıra kırsal altyapının rehabilitasyonuna yönelik projeler ile üretime yönelik makine-ekipman alımı projelerinin de desteklendiği belirtildi.
     Açıklamada, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik yatırımlara yönelik hazırlayacakları hibe başvurularının, il ve bakanlık düzeyinde değerlendirilmeleri sonucunda uygun bulunanların programa alınacağı ifade edilerek, hibeye esas proje tutarlarının yüzde 50sinin hibe desteği olarak program bütçesinden karşılanacağı kaydedildi.
     Programdan yararlanmak isteyenlerin, www.tekirdagtarim.gov.tr ve www.tarimreformu.gov.tr adreslerinden ayrıntılı bilgiye ulaşabileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER