Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi


MUŞ (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2012 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında yüzde 50 hibeli makine ekipman alımları desteği başvurularını almaya başladı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Saadettin Taşkesen, yaptığı yazılı açıklamada, destekten yararlanmak isteyen üreticilerin 1 Ağustos 2012 tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini bildirdi.
     Tarımsal faaliyetlerde yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla verilen desteğin yüzde 50 hibe desteği sağladığını ifade eden Taşkesen, Bu destekle daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretimin yapılmasını sağlamak, bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırarak üretim maliyetlerinin düşürülmesi hedeflenmektedir. Hibeye esas yatırım tutarı gerçek kişiler için mal başına 50 bin, tüzel kişiler içinse 100 bin lirayı geçmeyecektir. Sadece süt üretici birliklerinin 100 bin liralık yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabilecekler dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER