Kırsal kesimdeki kadınlara ilk yardım eğitimi

Kırsal kesimdeki kadınlara ilk yardım eğitimi


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta, 1000 Anneye İlk Yardım Eğitimi projesi kapsamında, belde ve köylerde yaşayan kadınlara, kanamalar, kırıklar, boğulma ile ev kazaları konusunda ilk yardım eğitimi veriliyor.
     İl Sağlık Müdürlüğünce ev hanımlarına yönelik verilen ilk yardım eğitimi doğrultusunda, Muslu Beldesi ve çevre köylerdeki farklı yaş gruplarındaki 45 kadına, kalp krizi, kanamalar, kırıklar, boğulma, sara nöbeti ve ev kazalarına müdahale yöntemleri hakkında bilgi verildi.
     Cansız mankenler üzerinde suni teneffüs ile kalp masajı uygulamalı olarak gösterilen kadınlara, olası kazalarda çocuklarına ve yakınlarına nasıl müdahale edecekleri sunum eşliğinde anlatıldı.
     İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, eğitime ilişkin yaptığı konuşmada, kentin en uzak köşelerindeki ev hanımlarına kadar ilk yardım eğitimini vermeyi amaçladıklarını söyledi. İlk yardım konusunda insanların yeterli eğitim ve beceriye sahip olmadığını ifade eden Cin, Anneler, ev kazalarındaki yaralanmalarda, çocuklarına ilk yardımla ilgisi olmayan yöntemler deniyorlar. Musluda 45 kadına 16 saat sürecek eğitim verilecek. Eğitimler tamamlandığında kadınlar, yeterli ilk yardım bilgisine ve sertifikaya kavuşacak dedi.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Kırsal kesimdeki kadınlara ilk yardım eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER