Kırsal kesime taşınabilir güneş enerjisi

Kırsal kesime taşınabilir güneş enerjisi -Mersinde bir firma tarafından üretilen taşınabilir, katlanabilir enerji seti sayesinde vatandaşlar istedikleri yerde güneşten elektrik enerjisi üretebilecek


MERSİN (A.A) - Mersinde bir firma tarafından üretilen taşınabilir, katlanabilir enerji seti sayesinde vatandaşlar istedikleri yerde güneşten elektrik enerjisi üretebilecek.
     Firmanın sahibi Gökhan Arı, yazılı açıklamasında, arazi şartlarında çalışanların yaşam kalitesini arttırmak için çözüm üretmeye çalıştıklarını belirtti.
     2007 yılından bu yana faaliyet gösterdikleri sektörde genellikle Her yerde buzdolabı çalışsın, televizyon izleyebilelim ve aydınlatma lambası kullanabilelim şeklinde talepler aldıklarını ifade eden Arı, şöyle devam etti:
     Firma olarak güneş enerjisi sistemini taşınabilir hale getirdik. Çünkü arazi çalışanları genelde göçer tarzı yaşam sürerler. Tekerlekli sistem geliştirerek patent başvurusunu yaptık. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığından onay aldık ve sistemimizi piyasaya sunduk. Yeni sistemimizde montaj olayı yok, her yere götürüyorlar ve tek tuşla elektrik alınabiliniyor. Dağ başında geçim mücadelesi veren insanların modern hayattan kopmamasına çalıştık, sağladığımız katkıdan dolayı mutluyuz.
     Sistemin özellikle, arıcılar, Yörükler, besi çiftlikleri, orman işçileri, mevsimlik yayla sakinleri ve mevsimlik tarım işçilerinin çok işine yarayacağını dile getiren Arı, şunları kaydetti:
     Kullanılan sistem ekipmanları 2 yıl garanti kapsamındadır. Panellerin ömrü 80-90 yıl olarak belirtilmiştir. Sistemde amortisman süresi kullanım yoğunluğuna göre 3-4 yıl olarak değerlendirilmelidir. Dizel yakıtlı jeneratörlerle kıyaslanırsa, ilk yatırım maliyetinden sonra yıllarca sorunsuz çalışması, sessiz çalışması, atıksız olması, sürekli bir kaynak olmasıyla öne geçmektedir. Günlük ortalama 1200-1500 Watt/saat elektrik enerjisi depolanmaktadır. Yaz şartlarında bu rakam 1700 Watt/saat olmaktadır. Bu enerjiyle çıkış gücü 1000 wattdan düşük bütün cihazlar çalıştırılabilir. Çalışma saatleri cihazların enerji kullanım kapasitesine göre değişir.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar/Süleyman Tıraş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kırsal kesime taşınabilir güneş enerjisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER