Kırşehir, Kentsel Dönüşümde Türkiyenin önünde

Kırşehir, Kentsel Dönüşümde Türkiyenin önünde -Belediye Başkanı Bahçeci: Türkiyenin gündemine daha çok Van depremi ile giren kentsel dönüşümü biz 2009 yılında başlattık


KIRŞEHİR (A.A) - Abdullah Yıldız - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Türkiyenin gündemine daha çok Van depremi ile giren Kentsel Dönüşüm Projesini kentte 2009 yılında başlattıklarını belirterek, 768 konutluk ilk etabının bu yıl tamamlanacağını söyledi.
     Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağbaşı semtindeki gecekondu bölgesinde 2009 yılında Kentsel Dönüşüm Projesi başlattıklarını ifade etti.
     TOKİ ile işbirliğine giderek, iki etap halinde projeyi uygulamaya koyduklarını anlatan Bahçeci, şöyle konuştu:
     Kentsel Dönüşüm Projesinin 768 konutluk ilk etabı bu yıl sonunda bitecek. Yeşil alanlar ve yollar da bu etapta yapılacak. 760 konutluk ikinci etabın ihalesini 3 Temmuzda gerçekleştirdik. İkinci etapta 24 derslikli okul ve ve 750 kişilik cami de var.
     Kırşehirin birinci derece deprem bölgesinde yer alması nedeniyle, 2009 yılında göreve geldiklerinde ilk önce kentsel dönüşüme önem verdiklerini vurgulayan Bahçeci, bu projeyi başlattıklarında bölgede yaşayan vatandaşların yüzde 95 oranında onay ve kabulünü aldıklarını dile getirdi.
     TBMMden çıkacak Afet Kanunu ile Bağbaşı bölgesinde daha büyük dönüşüm projelerinin hayata geçirileceğine işaret eden Bahçeci, Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. 2009 yılında başladığımız Bağbaşındaki Kentsel Dönüşüm Projesi de kente çok ciddi katkılar sağlayacak. Türkiyenin gündemine daha çok Van depremi ile giren kentsel dönüşümü biz 2009 yılında başlattık diye konuştu.
    
     -Evini boşaltanlara 200 lira ek belediye yardımı-
    
     Başkan Bahçeci, belediye meclisinde alınan karar ile, Bağbaşındaki Kentsel Dönüşüm Projesi nedeniyle evlerini boşaltan ailelere, TOKİnin sağladığı 200 liralık kira yardımına ek olarak, belediyenin 200 lira kira katkısı sağlayacağını söyledi.
     Bahçeci, bu kararın, bayram öncesinde vatandaşlara Ramazan heyidesi olduğunu, evlerin erken boşaltılması nedeniyle de konutların daha erken bitmesinin mümkün olabileceğini kaydetti.
<< Önceki Haber Kırşehir, Kentsel Dönüşümde Türkiyenin önünde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER