Kırşehir

Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Demiryolu Hattı Projesi -Hatta, 2 tünel ve 9 viyadük yapılacak -MGS Proje Müşavirlik ve Mühendislik Proje Uzmanı Dalgıç: -Hattımız çift hatlı elektrikli olarak tasarlandı. Yük ve yolcu taşımacılığı hedeflen


KIRŞEHİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından planlanan Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesi hattına, 2 tünel ve 9 viyadük yapılacağı bildirildi.
     Bakanlığa bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan proje ile ilgili olarak Halkın Katılımı Bilgilendirme Toplantısı Kırşehirde yapıldı.
     Kültür Merkezindeki toplantının açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Şanser Duran, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvuru dosyasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandığını belirterek, yatırım hakkında halkın bilgilendirilmesi için bu toplantının gerçekleştirildiğini söyledi.
     Proje için vatandaşlar ile kurum ve kuruluşların önerilerinin alınacağını belirten Duran, bunun bir rapor halinde Bakanlığa gönderileceğini ifade etti.
     Projenin ÇED Raporunu hazırlayan MGS Proje Müşavirlik ve Mühendislik firması yetkilisi Proje Uzmanı Gülçin Dalgıç, sunum eşliğinde yaptığı konuşmasında, Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesinin toplam 209 bin 748 metrelik bir hat olduğunu ifade etti.
     Diğer entegre hatlar ile Türkiyenin doğu-batı, kuzey-güney koridorlarındaki hatlarla bağlantısının sağlanacağını anlatan Dalgıç, etüd, proje mühendislik hizmetleri ve ÇED süreci devam eden Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri demiryolu projesi ile Aksarayda entegrasyonunun sağlanacağını, bu hat ile de Antalyaya, Konyaya, Nevşehirde ve Kayseriye direk olarak demiryolu ile ulaşım imkanı elde edileceğini kaydetti.
     Hattın, Kırşehirden başladığını, Aksaray ve Konyanın bazı bölümlerinden geçerek Niğde Ulukışlada son bulduğunu belirten Dalgıç, şu bilgileri verdi:
     Hattımız çift hatlı elektrikli olarak tasarlandı. Yük ve yolcu taşımacılığı hedeflenmekte. Yolcu trenleri için 250 kilometre/saat, yük trenleri için 80 kilometre/saat hıza göre tasarlandı. Hattın belirli alanlarda sanat yapıları ile geçiş yapması gerekiyor. Proje hattında 2 tane tünel, 9 adet viyadük bulunmakta. Hattın kapmasında 2 tane istasyon yer alıyor. Ortaköy ve Aksaray istasyonu. Ayrıca, hatta kısa duraklama alanları da yer alıyor. Belirli alanlarda yaya, taşıt ve tarımsal amaçlı geçişler sağlanacak. Karayolu, su kaynakları, tarımsal üretim hattı gibi geçişler için üst geçitler, alt geçitler, menfezler tasarlanıyor.
     Dalgıç, projenin belirli kısımlarında jeopolitik özelliklere bağlı olarak yarma ve dolgu yapılacağına dikkat çekerek, bu kapsamda, projede 21 milyon metreküplük yarma, 32 milyon metreküplük dolgu gerçekleştirileceğini, dolgu malzemelerinin çevredeki ocaklardan temin edileceğini anlattı.
    
     -Bilgilendirme toplantısına ilgi gösterilmedi-
    
     Kurumların, vatandaşların ve muhtarların görüş ve önerilerinin alınacağı Halkın Katılımı Bilgilendirme Toplantısına fazla ilgi olmadı. Toplantı çok az sayıda kurum temsilcisi ve kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER