Kırtasiye ve okul kıyafetlerinde 4+4+4 bereketi

Kırtasiye ve okul kıyafetlerinde 4+4+4 bereketi


KAYSERİ (A.A) - Yeni sisteme göre ilköğretim okullarının 1. sınıflarında eğitim başlarken kırtasiye ve okul kıyafeti satışlarında artış yaşanıyor.
     Kayserideki tarihi Kapalı Çarşı, okul kıyafetleri temin etmek isteyen velilerin en çok tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.
     Çarşı esnafından Muharrem şahin, AA muhabirine, 4+4+4 eğitim sistemi ile okula başlama yaşının düştüğünü, bu sayede satışların arttığını vurguladı.
     Şahin, Bu yıl çocukların küçük yaşta okula başlamasından dolayı küçük beden önlük üretimi yapıldı. Bu da bizim satışlarımıza olumlu yansıdı dedi.
     Kapalı Çarşıda önlük fiyatları 20-45 lira, çantalar ise 20-35 liradan satılıyor.
     Kapalı Çarşıdaki ayakkabı dükkanları önlük satan esnaf kadar mutlu değil. Ramazan Bayramı ile okulların açıldığı tarihin yakın olmasından dolayı ailelerin alışverişi birleştirdiğini belirten esnaf İbrahim Kuşaklı, ayakkabı fiyatlarının 15 lira ile 35 lira arasında değiştiğini söyledi.
     Kırtasiyeler ise ucuzluk pazarlarından yakınıyor. Kaleönü Caddesinde kırtasiye dükkanı işleten Mehmet Serim, velileri, öğrencilerin sağlığını etkileyecek kalitesiz kırtasiye ürünlerini satın almamaları konusunda uyardı.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kırtasiye ve okul kıyafetlerinde 4+4+4 bereketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER