Kırtasiyelerde okul heyecanı buruk geçiyor

Kırtasiyelerde okul heyecanı buruk geçiyor


TEKİRDAĞ (A.A) - İlkokul birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayacak öğrenciler, yarın ders başı yapacak, ancak Tekirdağda kırtasiyeciler satışlardan memnun değil.
     Tekirdağda kırtasiye işleten Mesud Arvas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, satışların geçen seneye göre daha düşük olduğunu belirtti.
     Sektörde rekabetin çok fazla olduğunu ifade eden Arvas, büyük marketlerdeki kırtasiye ürünü satışlarının küçük esnafı olumsuz etkilediğini söyledi.
     Arvas, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Satışlar geçen yıla göre daha düşük. Şu anda bu işletmede çalışan 6 personel var ve bu 6 personel bir ay sonra belki işten çıkarılmak zorunda kalacak. Çünkü işler düşmüş olacak. Biz marketlerle rekabet edemiyoruz. Yetkilerin kırtasiye ürünlerini marketlerden uzaklaştırması gerekiyor ki, biz istihdam oluşturalım insanları işe alalım yeni iş kapıları açılsın.
     Eğitimdeki yeni uygulama kapsamında velilerin öğrencilere nasıl ürünler alacakları konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını anlatan Arvas, Öğrenci yaşları çok küçük. Veliler öğrencilere nasıl ürünler alacaklarını bilmiyorlar. Okulların yönlendirdiği listeler ise çok kabarık olabiliyor. Dolayısıyla dar gelirli aileler sıkıntı yaşayabiliyorlar. Ortalama bir öğrencinin kırtasiye masrafı 80-100 lira arasında ve buna çanta dahil değil dedi.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Kırtasiyelerde okul heyecanı buruk geçiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER