Kış ortasında deniz keyfi

Kış ortasında deniz keyfi -Türkiyenin bazı bölgelerinde soğuk hava etkisini gösterirken güney sahillerinde yazdan kalma günler yaşanıyor -Hava sıcaklığının 19 derece olarak ölçüldüğü Mersinde vatandaşlar denize girdi


MERSİN (A.A) - Türkiyenin bazı bölgelerinde soğuk hava etkisini gösterirken güney sahillerinde yazdan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklığının 19 derece olarak ölçüldüğü Mersinde vatandaşlar denize girdi.
     Meteoroloji Müdürlüğü tarafından sıcaklığın 19 derece olarak ölçüldüğü kent merkezinde ve Erdemli ilçesine bağlı turistik belde Kızkalesinde güneşli havanın tadını çıkarmak isteyenler park ve sahillere akın ederken, bazı vatandaşlar ise denize girerek güzel havanın tadını çıkardı.
     Kızkalesi Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, Aralık ayının son günleri olmasına rağmen güneşin yüzünü göstermesiyle vatandaşların sahillere akın etmeye başladığını söyledi.
     Yılbaşı için çok sayıda vatandaşın Kızkalesine geldiğini belirten Öztop, Yeni yıl öncesi otellerdeki doluluk oranı yüzde 90 seviyesinde. Havanın böyle gitmesi yılbaşında Kızkalesine ilgiyi daha da artıracak gibi gösteriyor dedi.
     Kanadanın Toronto kentinde mühendis olarak çalışan Hasan Taşlar ise, Kanada da 30-40 santim kar var, burası ise tam bir cennet. Türkiyeye özellikle de Kızkalesine yeni yıl tatilini geçirmek üzere geldim. İyi ki de gelmişim. Kanadadaki insanlar donarken ben burada denize giriyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Mustafa Çiftçi / Volkan Kaşik
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kış ortasında deniz keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER