Kız çocuklarına cinsel istismar davası

Kız çocuklarına cinsel istismar davası -Zonguldakta, 15 yaşındaki kıza fuhuş yaptırıldığı, 11 yaşındaki kız kardeşine de cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla açılan davada, hakkında kesinlenmiş hapis cezası bulunan hüküml


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta, 15 yaşındaki kıza fuhuş yaptırıldığı, 11 yaşındaki kız kardeşine de cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla açılan davada, hakkında kesinlenmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı.
     İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesince 15 yaşındaki K.Öye fuhuş yaptırıldığı, 11 yaşındaki kız kardeşi G.Öye de cinsel istismarda bulunulduğu gerekçesiyle açılan davada hakkında kesinleşmiş 17 yıl 6 ay 18 gün hapis cezası bulunan Murat Knın Çatalağzı beldesinde bulunduğu ihbarı üzerine inceleme başlattı.
     Söz konusu adrese giden ekipleri gören ve yakalanmamak için direnen ve bir polis memurunun parmağından yaralanmasına neden olan Murat K, gözaltına alındı.
     Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan hükümlü, cezaevine konuldu.
    
     -Olay-
    
     Bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 19 Nisan 2010da, Kilimli beldesindeki Yeşim Mnin evinde küçük yaşta kız çocuğuna fuhuş yaptırdığı iddiasıyla operasyon düzenlemişti.
     Devrek ilçesindeki evinden kaçtığı bildirilen K.Öyü (13) para karşılığı erkeklerle birlikte olmaya zorladığı öne sürülen Yeşim M. gözaltına alınmıştı. K.Önün ifadesine başvuran polis, çocuğun 20-50 lira karşılığında fuhşa zorlandığını belirlemişti.
     Sorgulamada K.Önün 9 yaşındaki kız kardeşine de cinsel istismarda bulunulduğu tespit edilmiş, çocuklar Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmıştı.
     Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada ise 2si tutuklu 14 sanık, 2-19 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmıştı.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kız çocuklarına cinsel istismar davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER