Kızılay Balıkesir Şubesi kan alma birimi

Kızılay Balıkesir Şubesi kan alma birimi açılışı yapıldı


BALIKESİR (A.A) - Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi, il merkezinde kan alma birimi açtı.
     Balıkesir çarşı merkezinde oluşturulan kan alma birimi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenle açıldı. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, kan alma birim merkezi açılışında, Kızılayın 144 yıldır hizmet verdiğini belirtti. Kan bağışında gönüllülük esastır diyen Turhan, Ben gönüllü bir kan bağışçısıyım. Düzenli olarak kan veriyorum. Balıkesir kan bağışı konusunda Türkiye ortalamasının üzerinde. Kan verme birimi şehrimizin tam merkezinde. Bundan dolayı gönüllü kan bağışçıların sayısının artacağını düşünüyorum dedi.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur ise Kızılayın sadece kan toplama görevi yapmadığını, doğal afetlerde de yardıma koşan bir dernek olduğunu söyledi. 15 gün önce Marmara Adasında sel felaketi yaşandığında yardıma giden ilk dernekler arasında Türk Kızılayını gördüğünü ifade etti.
     Bursa Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Nihat Çakır ise kanın yapılmasının mümkün olmadığını, yapay üretimin şimdilik yapılamadığını ve tek kaynağının insan olduğunu vurguladı. Erkeklerin yılda 4, bayanların ise yılda 3 defa kan verebileceğini ifade eden Çakır, Alınan kanların ömrü 40 gündür. 40 gün içerisinde kullanılması gerekir, 41. gün çöpe atılmak durumunda kalınır. Kan bağışı acil bir durum değildir. Kan bağışı sürekli yapılması gereken bir durumdur, süreklilik ister dedi.
     Konuşmaların ardından kırmızı kurdele kesildi ve birim gezildi.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kızılay Balıkesir Şubesi kan alma birimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER