Kızılay Kumlucada kan bağışı topladı

Kızılay Kumlucada kan bağışı topladı -Kan bağışına Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de destek verdi


ANTALYA (A.A) - Antalya Kızılay Kan Merkezi tarafından Kumlucada vatandaşlardan kan bağışı toplandı.
     Kumluca Belediyesinde gerçekleştirilen kan bağışına Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de destek verdi. Kızılay Antalya Kan Bağış Merkezi doktorlarından Tamer Eser, 18-65 yaş arası sağlıklı her insanın kan bağışında bulunabileceğini söyledi.
     Kızılay olarak toplumda kan bağışı bilinci oluşturmayı, gönüllü kan bağışçısı sayısını arttırmayı amaçladıklarını belirten Eser, düzenli kan bağışında bulunan bağışçılardan 65 yaşından sonra yılda bir defa olmak üzere 70 yaşına kadar kan bağışı aldıklarını kaydetti.
     İnsan vücudunun bağışlanan kanı kısa sürede yenileyebildiğine dikkat çeken Eser, Bağışlanan her bir ünite kan, kurtarılan bir hayattır. Herkesin her an kana ihtiyacı olabilir. Zor durumda olan kişileri düşünerek, kan bağışında bulunmalıyız dedi.
     Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da kan bağışının sosyal bir sorumluluk olduğunu söyledi. Kızılayın rutin olarak ilçeye gelerek kan bağışı topladığını anımsatan Çetinkaya, kendilerinin de kan bağışına destek vermek istediklerini ifade etti.
     Kan bağışında bulunan başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve belediye personeline teşekkür eden Çetinkaya, Herhangi bir sağlık problemi olmayan herkes kan bağışında bulunsun. Bizlerde her zaman kan bağışına destek vermeye hazırız diye konuştu.
     Antalya Kızılay Kan Merkezi tarafından iki gün sürecek kan bağışı toplama kampanyasının ilk gününde Kumlucada 40 ünite kan bağışı toplandığı bildirildi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kızılay Kumlucada kan bağışı topladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER