Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Baday:

Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Baday: Ayrılan işçilerimizin belediyeden alacakları tek bir kuruş dahi kalmadı


MARDİN (A.A) - Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Haşim Baday, ayrılan işçilerin belediyeden alacağının kalmadığını söyledi.
     Bir restoranda verilen yemekte konuşan Baday, belediyenin borçlarıyla ilgili yaptıkları yapılandırmalarla borç miktarını hem azalttıklarını hem de belli bir takvim çerçevesinde ödeyerek zamanla sıfırlamayı hedeflediklerini bildirdi.
     2009 yılında belediyeyi 72 milyon borçla devraldıklarını, bu borcun 41 milyonunu ödediklerini geriye kalan 31 milyonun ise 2016 yılı sonuna kadar kapatmayı planlayan bir ödeme takvimine bağladıklarını belirten Baday, şunları söyledi:
     Belediyeden ayrılan işçilerin bugüne kadar birikmiş bütün alacaklarını İller Bankasından kredi kullanmak suretiyle ödedik. Ayrılan işçilerimizin belediyeden alacakları tek bir kuruş dahi kalmadı. Mevcut belediye çalışanlarımız ise hem maaş hem de ikramiyelerini her ay düzenli şekilde alıyorlar. Geçmişe dönük biriken alacaklarını ise bir takvim çerçevesinde her ay belli bir kısmını ödemek suretiyle birikintilerini de eritmeyi planlıyoruz.
    
     Muhabir: Serkan Yücel Aydın / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Baday: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER