Kızıltepe Belediye Başkanı Türkün göreve iadesi

Kızıltepe Belediye Başkanı Türkün göreve iadesi -Terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCKya ilişkin görülen davada tahliye olan Kızıltepe eski Belediye Başkanı Ferhan Türk, göreve iadesine ilişkin yazıyı Kızıltepe Kaymakamı Erkay


MARDİN (A.A) - Terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCKya ilişkin görülen davada tahliye edilen Kızıltepe eski Belediye Başkanı Ferhan Türk, İçişleri Bakanlığından gönderilen göreve iadesine ilişkin yazıyı Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırıktan aldı.
     Kızıltepe Kaymakamlığına giden Türkü makamında kabul eden Yırık, İçişleri Bakanlığından gelen göreve iade yazısını Türke verdi.
     Kaymakam Yırık, burada yaptığı açıklamada, görevinin güzel hizmetlere vesile olmasını dileyerek Türke, hoş geldiniz dedi.
     Türke, görevinin hayırlı olmasını dileyen Yırık, Ben her gelen vatandaşın benden üstün olduğunu kabul ediyor ve hizmeti ona bırakıyorum. Bu benim samimi ifadem. İnsanları baş tacı ederseniz, kendinizi baş tacı etmiş olursunuz. İnsanların, Müslümanların gelebilecekleri daha çok yerler var. İnşallah güzel hizmetlere vesile olur. Geçmiş olsun dedi.
     Kaymakam Yırık, ziyaretin sonunda Ferhan Türke, Mevlana Konuşuyor adlı bir kitap hediye etti.
     Aldığı göreve iade yazısı ile Kızıltepe Belediyesine geçen Türk, belediye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yılı aşkın süre cezaevinde kaldığını hatırlatarak, belediye başkanlığı görevine iade yazısını aldığını söyledi.
     Türk, bunu bir lütuf olarak görmemek gerektiğini ifade ederek, şöyle dedi:
     Biz hukuken bir suç işlemiş değiliz. Ben ve benim gibi binlerce kişi daha içeride. Alınmamız da siyasiydi, bırakılmamızın da siyasi yönünün ağırlık bastığına inanıyorum. Bu bırakılan askerler de bizim için çok sevindiricidir. Umarız bu adımlar karşılıklı olur, herkes huzur içinde yaşar. Kürtlerin talebi insanidir. 40 milyon Kürt insanının statüsünün olmaması bence çok düşündürücü. Bundan Avrupa, Amerika ve dünya sorumludur. 40 milyon insanın doğal hakkı var ve olmalıdır. Bu atılan adımlar umarız çatışmasızlığa döner, herkes rahat bir yaşantı sürer. Kürtlerin de kendi statüsü ile biraz daha kendini idare etme şansı doğar diye düşünüyorum. Göreve iademe ilişkin yazıyı aldıktan sonra görevime bugün resmen başladım.
     Daha sonra belediyeye geçen Türk, Belediye Başkan Vekili Haşim Badaydan görevi devraldı.
    
     Muhabir: Serkan Yücel Aydın / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kızıltepe Belediye Başkanı Türkün göreve iadesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER