Kızkalesinde balıklar, sahile vurdu

Kızkalesinde balıklar, sahile vurdu -Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, balık ölümleriyle ilgili inceleme başlattı


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesine bağlı turistik Kızkalesi beldesinde, çok sayıda balık, sahile vurdu.
     Kızkalesinde tatile gelen vatandaşlar ve yöre halkı, sahil bandındaki ölü balıkları görünce, durumu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bildirdi. Yetkililer, olay yerinde inceleme yaptıktan ve örnek aldıktan sonra, sahile vuran balıklar belediyenin temizlik işçileri tarafından temizledi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Berdan Tun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuyla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.
     Balıkların zehirlenmeden kaynaklı ölüp ölmediğinin araştırıldığını ifade eden Tun, Balıkların çok küçük olduğu dikkate alındığında, zehirlenme olabileceği ihtimalinden çok, balıkların trollerden atıldığı ihtimali üzerinde duruluyor. Ama kesin sonuç, araştırmadan sonra belirlenecek dedi.
     Tun, konuyla ilgili il müdürlüklerine ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığına da bilgi verildiğini bildirdi.
     Kızkalesi Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop ise, sahile vuran küçük balıkların trollerden atıldığını tahmin ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Sahile vuran minik balıklarda zehirlenme olsa, değişik tür ve ebatlarda diğer balıklarda sahile vurabilirdi. Ancak sahile vuran balıkların 4 ile 10 santimetre boyunda olması dikkat çekiyor. Eğer trolcüler tarafından yakalandıktan sonra küçük diye denize atıldıysa, bu çevre adına büyük bir felaket ve katliamdır. Buradan trolcüleri uyarıyoruz.
     Yöredeki tatilcilerden Yasin Aksoy da, sabah denize girdiğinde balığın olmadığını ancak, çıktığında sahile binlerce ölü minik balığın vurduğunu görünce şaşkına döndüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kızkalesinde balıklar, sahile vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER