Kızkalesi hafta sonu turist akınına uğradı

Kızkalesi hafta sonu turist akınına uğradı


MERSİN (A.A) - Sıcak havadan bunalan vatandaşlar hafta sonunda serinlemek için Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesini tercih etti.
     Mersinin yanı sıra Adana, Gaziantep gibi çevre illerden tatilcilerin de ilgi gösterdiği tarihi ve turistik beldede, sıcak havada serinlemek isteyenler nedeniyle hafta sonu yoğunluk yaşadı.
     İki gün boyunca vatandaşların kimisi kumsalda güneşlenip denize girerken, kimisi de deniz bisikleti ve kanoya binerek tatilin tadını çıkardı.
     Kızkalesi Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deniz içindeki tarihi kalesiyle bilinen Kızkalesinin denizi, kumsalı ve güneşi ile tatilcilerin gözde mekanları arasında yer aldığını söyledi.
     Özellikle hafta sonu Mersinin yanı sıra çevre illerden gelenlerle, aşırı yoğunluk yaşanan turizm beldesinde en iyi hizmetin verilmeye çalışıldığını ifade eden Çalışkan, buna karşın bazı sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi.
     Çalışkan, hafta sonu günü birlik gelen bazı gençlerin plaja uygun olmayan kıyafet giymeleri ve çevre temizliğine önem vermemelerinin aileleri rahatsız ettiğini vurguladı.
     Herkesin denize girmeye, kumsalda güneşlenmeye ve eğlenmeye hakkı bulunduğunu belirten Çalışkan, şöyle konuştu:
     Ancak, herkes diğer tatilcilerin de haklarını gözetmek zorunda. Biz gençler Kızkalesine tatile gelmesin demiyoruz. Fakat geldiklerinde çevrelerini kirletmemelerini, aileleri rahatsız etmemelerini, plaj kuralları çerçevesinde denize girip tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini istiyoruz. Eğer bu sıkıntının önüne geçilmezse arzuladığımız yerli ve yabancı turisti getiremeyiz.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kızkalesi hafta sonu turist akınına uğradı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER