KKTCde 20 Temmuz Barış ve Özgürlük

KKTCde 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlanıyor -Kıbrıs Barış Harekatının 38. yıl dönümü Mersinde törenle kutlandı


MERSİN (A.A) - Kıbrıs Barış Harekatının 38. yıl dönümü Mersinde törenle kutlandı.
     20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Alanında düzenlenen törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolosu Zalihe Erden, Kıbrıslı mücahitler ile gaziler katıldı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Atatürk anıtına çelenk konuldu. Günün önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.
     Vali Güzeloğlu, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersinden başlayan ve Mersin kıyılarından planlanan harekat, Kıbrısa barışı getirmek üzere icra edildi. Kıbrıs Barış Harekatı, hem barışın, hem de bugüne kadar süregelen KKTCnin kuruluşuna giden süreci başlattı dedi.
     KKTC Mersin Konsolosu Zalihe Erden de 38. yılda Barış ve Özgürlük Bayramını kutlamanın sevincini, heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Bundan 38 yıl önce adaya barışı getiren Kıbrıs Barış Harekatının, Kıbrıs halkı için bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Erden, Bize düşen, yanımızda bulanan mücahitlerimizle birlikte emanet edilen değerleri sonsuza kadar yaşatmaktır. Mutluyuz. Anavatan Türkiye yanımızda, Adada barış ve huzur var diye konuştu.
     Törenin ardından gaziler ve törene katılanlar günün anısına fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber KKTCde 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER