KKTCde yatalak yaşayan kadın

KKTCde yatalak yaşayan kadın -Yaşlı kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin devreye girmesiyle Mersine getirilerek tedavi altına alındı


MERSİN (A.A) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde (KKTC) yatalak olarak yaşamını sürdüren 84 yaşındaki Münevver Can, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin devreye girmesiyle Mersinin Tarsus ilçesine getirilerek, tedavi altına alındı.
     Münevver Canın yeğeni Kemal Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teyzesinin 30 yıl önce eşini kaybetmesinin ardından işçi olarak Kıbrısa gittiğini ve uzun yıllar çeşitli işlerde çalıştığını söyledi.
     Teyzesinden uzun süre haber alamayınca Kıbrısa gittiğini belirten Arslan, Geçirdiği hastalık sonucu yatalak kalan, kimsesi olmayan ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan teyzemin Güzelyurtta sefalet içinde yaşadığını öğrendim. Türkiyeye getirilmesi için girişimlerde bulundum dedi.
     Teyzesinin durumunun Kıbrısta basına yansıması üzerine oradaki hayırseverler vasıtası ile KKTCde tedavi edildiğini anlatan Arslan, Türkiye Büyükelçiliğinin konuyu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahine ilettiğini öğrendiklerini kaydetti.
     Bunun üzerine Güzelyurtta tek başına, boyası ve sıvası dökülmüş kerpiç bir evde yatağa mahkum olarak yaşayan teyzesinin Mersine getirilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin devreye girdiğini ifade eden Arslan, Bakanımızın devreye girmesiyle teyzem Tarsusa getirilerek özel bir bakım merkezine kaydı yapıldıktan sonra Tarsus Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Doktorlar ve diğer sağlık ekibi yakından ilgileniyorlar. Bakanımız Fatma Şahine teşekkür ediyoruz.
     Arslan, teyzesi Münevver Canın iyileşmesinin ardından bakım merkezinde yaşamını sürdüreceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Veli Gürgah / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber KKTCde yatalak yaşayan kadın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER