KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Eskişehir Valisi Koçdemiri

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Eskişehir Valisi Koçdemiri kabul etti


ESKİŞEHİR (A.A) - KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ve heyetini kabul etti.
     Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, Eskişehirin çok gelişmiş bir vilayet olduğunu ve son dönemlerde yapılan yatırımlarla kültür merkezi haline geldiğini söyledi.
     Eskişehirin kültür başkenti sıfatını hak eden bir vilayet olduğunu vurgulayan Eroğlu, Eskişehire uzun zamandır gitmediğini, kızlarından birinin orada okuması nedeniyle orada dostları bulunduğunu dile getirdi.
     Eroğlu, basından ve Türkiyeden gelen konukların anlattıklarından Eskişehirin çok değiştiğini gözlemleme imkanı bulduğunu ifade ederek, Eskişehirin kültür başkenti konumuna gelmesi, KKTCde yaşasak da bir Türk olarak bizi mutlu etmektedir dedi.
     Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir de, Eskişehirin 2013 yılında hem Türk Dünyası Kültür Başkenti hem de UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti ünvanlarını taşıyacağını belirterek, bu konuda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlundan önerilerini dinlemek istediklerini belirtti.
     TBMMnin Türk Dünyası Kültür Başkentliği konusunda kanun çıkardığını ifade eden Koçdemir, konuyla ilgili hazırlıklar kapsamında, 2010 yılında İstanbulun Avrupa Kültür Başkenti olduğu zamanki gibi bir ajans kurulduğunu anlattı.
     Koçdemir, bu hazırlıklar çerçevesinde kendilerinin de Türkçe konuşan, Türk kültürünün yaşatıldığı coğrafyalarda neler yapabileceklerini değerlendirmek adına bu ülkeleri ziyaret ederek yetkililerden öneri aldıklarını kaydetti.
     KKTCde de Cumhurbaşkanı Eroğlu haricinde Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üsteli ve üniversiteleri ziyaret ederek konuyla ilgili yayınları inceleyeceklerini belirten Koçdemir, Eroğlunun önerilerini dinleyerek gerçekleştirmekten mutlu olacaklarını ifade etti.
     Konuşmaların ardından Eskişehir Valisi Koçdemir, Cumhurbaşkanı Eroğluna hediye takdim etti.
    
     Muhabir: Mustafa Sağıroğlu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Eskişehir Valisi Koçdemiri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER