KKTC Maliye Bakanı Tatar, Eskişehirde

KKTC Maliye Bakanı Tatar, Eskişehirde -Tatar, Vali Koçdemir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşeni makamlarında ziyaret etti


ESKİŞEHİR (A.A) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Tatar, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşeni makamlarında ziyaret etti.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Koçdemir, Tatarı Eskişehirde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KKTCnin tüm engellemelere rağmen çok geliştiğini ifade etti.
     Tatar da Eskişehirde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, kentte gerçekleştirecekleri temaslardan iyi işbirliği imkanları çıkağını ve kendisinin her konuda yardımcı olacağını bildirdi.
     Valilik Şeref Defterini imzalayan Tatara, Koçdemir tarafından resim tablosu, Tatar ise Koçdemire lüle taşından yapılmış pipo ve Valiliğin yayımladığı kitaplardan oluşan set hediye etti.
    
     -Büyükşehir Belediyesini ziyaret-
    
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tatar, Büyükerşeni ziyaretinde, Eskişehirin KKTCde çok iyi bilinen örnek bir şehir olduğunu ifade etti.
     Yıllar önce Eskişehire geldiğini ve o yıllara göre Eskişehirin büyük bir değişim geçirdiğini gördüğünü bildiren Tatar, Büyükerşeni başarılı projelerinden dolayı kutladı.
     Tatar, Büyükşehir Belediyesinin Eskişehirde uyguladığı başarılı belediyecilik politikalarını yakından takip ettiğini anlatarak, Eskişehirde uygulanan şehircilik anlayışını ülkesindeki belediyelere örnek göstereceğini bildirdi.
     Büyükerşen de KKTCnin hayatında çok özel bir yeri olduğunu belirterek, gençliğinde Kıbrıs Türktür, Türk Kalacak başlıklı mitinglere katıldığını anımsattı.
     Akademi Başkanlığı ve Rektörlüğü döneminde çok sayıda KKTCli mücahit için eğitim imkanı sağladıklarını ifade eden Büyükerşen, şunları kaydetti:
     Zaman zaman Kıbrısı ziyarete gittiğimde hala o arkadaşlarla görüşüyorum. Rektörlüğüm zamanında da Türkiye dışındaki ilk Açıköğretim Bürosunu Kıbrısta açtık. Her Türk vatandaşı gibi Kıbrıs söz konusu olduğu zaman hassasiyetimiz var. Kim ne derse desin, KKTC vicdanlarda tescil edilmiştir. Kıbrıs bizim ayrılmaz bir parçamızdır, orada yaşayanlar da soydaşımızdır.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber KKTC Maliye Bakanı Tatar, Eskişehirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER