KKTC Maliye Bakanı Tatar, Malatyada

KKTC Maliye Bakanı Tatar, Malatyada -Tatar, beraberindeki heyetle İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çeliki ziyaret etti


MALATYA (A.A) - KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çeliki ziyaret etti.
     Tatar, beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği ziyarette, yüksek öğrenimin önemine işaret etti. Sadece Türkiyeden değil, İran, Azerbaycan, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden de öğrencileri olduğunu dile getiren Tatar, KKKCde yaklaşık 50 bin öğrencinin üniversite öğrenimi gördüğünü söyledi.
     Malatyadan da yaklaşık 2 bin öğrencilerinin KKTCde bulunduğunu kaydeden Tatar, üniversiteyi tanımak, ilişkileri geliştirmek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini vurguladı.
     Tatar, Aralık ayında KKTCde Malatya Günü düzenlemeyi planladıklarını belirterek, Çeliki de davet etti.
     Çelik de, Tatar ve beraberindekilere İnönü Üniversitesini tanıttı. Üniversitelerinin 38. yılına girdiğini ve bu yıl yaklaşık 30 bin öğrencilerinin bulunduğunu anlatan Çelik, 14 fakülteleri, 5 enstitüleri olduğunu söyledi.
     Turgut Özal Tıp Merkezinin de bölge açısından önemli bir hastane olduğunu vurgulayan Çelik, Karaciğer Nakli Enstitüsünün dünyada ilk olarak kendi üniversiteleri bünyesinde kurulduğunu hatırlattı. Dünyada Seulden sonra karaciğer naklinin en çok yapıldığı merkez olduklarını kaydeden Çelik, önümüzdeki senelerde sadece karaciğer naklinin yapılacağı bir hastane projesini hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı.
     Ziyarette, Tatar, Çelike KKTC Bayrağı ve el işinin bulunduğu tablo hediye etti. Çelik de Tatara Turgut Özal Tıp Merkezinin ambleminin bulunduğu fincan seti verdi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber KKTC Maliye Bakanı Tatar, Malatyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER