KMÜ rektör Yardımcısı Karataş:

KMÜ rektör Yardımcısı Karataş: -Sınav kazanmak için dershaneye gitmek şart değil


KARAMAN (A.A) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi(KMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, sınav kazanmak için dershaneye gitmenin şart olmadığını bildirdi.
     Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın önümüzdeki eğitim-öğretim döneminden itibaren dershaneleri kapatacaklarına dair açıklamasını değerlendirdi.
     Dershanelerin, eğitim-öğretim faaliyeti için değil, sınavlara hazırlamak için kurulduğunu ifade eden Karataş, şunları kaydetti:
     Bu yüzden sınavlarda ne kadar çok öğrenci başarı kaydederse bu, dershanenin başarı hanesine yazılmış ve sınav kazanmanın yolunun bir dershaneden geçtiği inanışı yaygınlık kazanmıştır. Sınav kazanmak için dershaneye gitmek şart değildir. Bu konuda ön yargıları yıkmak da Milli Eğitim Bakanlığına düşüyor. Dershaneciliğin önünü almak için milli eğitim politikasında mümkün olan en az oranda sınavlara başvurulması ve öğrencilerin okuldaki başarılarının, yeteneklerinin önemli bir kriter olarak kabul edilmesi gerekmektedir. Şayet sınav sistemi korunacaksa, öğrencileri buna hazırlamak da devletin işi olmalıdır. Bunun için okullarda sınavlara hazırlık programı uygulanmalı, sınav konularına ilişkin sorular ve ders içerikleri okul yönetimlerince elektronik olarak ve tüm öğrencilerin erişebileceği ortamlarda paylaşılmalıdır.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber KMÜ rektör Yardımcısı Karataş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER