KO

KO-MEKte öğrenmenin yaşı yok -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kursta geçen yıl 40 bin kişiye eğitim verildi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarının (KO-MEK) geçen yıl 40 kurs merkezinde toplam 40 bin kişiye kurs verdiği bildirildi.
     KO-MEKin 9uncu eğitim döneminde 45 bin kişinin kurs için başvuruda bulunduğu, bunlardan 17 bin kişinin eğitime başladığı belirtildi.
     KO-MEK kurslarının kurulduğu günden bu yana toplam 250 bin kişiye eğitim verdiği, İŞ-KUR işbirliğinde işsizlere yönelik kurslar açarak, bu kurslara devam edenlere iş imkanı sağlandığı ifade edilen açıklamada, bu kapsamda geçtiğimiz eğitim döneminde 28 grupta, 578 kişiye eğitim verildiği kaydedildi
     Kocaelide yaşayan yabancı uyruklu kişilere de eğitim verilen kursta, Kazakistanın Çimkent şehrinden gelen, evlendikten sonra Kocaeliye yerleşen ve Melike adını alan Melike Karabeyoğlu, KO-MEK kursunda Türkçe öğreniyor.
    
     -70 yaşındaki kadının bilgisayar merakı
    
     İzmit Mehmet Ali Paşa Kurs Merkezinde Bilgisayar Teknolojileri alanı, Grafik ve Animasyon branşında eğitim alan 70 yaşındaki Esma Denizlide örnek isimlerden birisi. Denizlinin, Derslerde hiç zorlanmadığını ve büyük bir zevkle kursa devam ettiğini ifade edildi.
     Eğitim kapsamında Değirmenderede açılan kursa katılan 70 yaşındaki emekli astsubay İskender Ertürk de resim alanında eğitim gördü.
     KO-MEK kurslarının İngilizce branşında eğitim alan üniversite öğrencisi Enes Çiftçioğlu, kursların ücretsiz olmasının çok güzel olduğunu ifade etti.
     Çiftçioğlu şunları kaydetti, Tatildeyken yabancı dilim olmadığı için turistlerle anlaşmakta zorlandım. KO-MEK kurslarında İngilizce branşına yazılarak bu eksikliğimi giderdim. Yeni eğitim döneminde ise gitar branşında eğitim almak istiyorum dedi.
     Kocaeli barosu avukatlarından Ayşe İpekşanlı da, KO-MEK kurslarında gitar eğitimi alıyor. İpekşanlı, KO-MEKte çok eğlenceli ve eğitici bir dönem geçirdim. Vaktim olursa, tekrar kurslara katılacağım diye konuştu.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER