Kocaali Belediye Başkanı Acar:

Kocaali Belediye Başkanı Acar: -Kocaali sahilinde betonarme, yüksek binaların yerine, sökülüp monte edilebilen yapıda modern iş alanları yapacağız


SAKARYA (A.A) - Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, sahilde betonarme ve yüksek binalar yerine, sökülüp monte edilebilen yapıda modern iş alanları yapacaklarını söyledi.
     Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1998 yılındaki Bakanlar Kurulu kararıyla turizm alanı ilan edilen Kocaali sahilinin bakımı ve çevre düzenlemesinde kendisinden önce görev yapan belediye başkanlarının katkısının büyük olduğunu anlattı.
     Sahillere zarar getirecek hiçbir girişime izin vermeyeceklerini kaydeden Acar, şöyle konuştu:
     Doğa yapısı açısından Karasu ve Kocaalinin müthiş bir sahili var. Karasu sahiline şehir apartmanlar kuruldu. Biz ise Kocaali sahiline betonarme, yüksek binaların yerine, sökülüp monte edilebilen yapıda modern iş alanları yapacağız. Esnaf ve vatandaşlarımız yüksek binalar yapılsın, iş merkezleri olsun, alışveriş ve nüfus, canlılık artsın istiyor. Kullanma koruma dengesi göz önüne alındığında kullanacak alan kalmıyor. Amacımız, sahil şeritlerimizi dengeli şekilde kollayarak kullanmak.
     Acar, fındık üretiminin yanında arıcılığın gelişmesi için de çalıştıklarını belirterek, Bölgenin tek gelir kaynağı olan fındığa karşı gelir getirmek için alternatif ürün olarak ormanlarımızın bol olduğu bölgelerde Arı Yetiştiricileri Birliğiyle ortak proje geliştirerek bal üretimine destek vereceğiz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Erol Ulu / Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kocaali Belediye Başkanı Acar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER