Kocaelide Çocuklarda kişilik gelişimi semineri

Kocaelide Çocuklarda kişilik gelişimi semineri


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin hizmet içi eğitim çalışmaları kapsamında belediye çalışanlarına yönelik, Çocuklarda Kişilik Gelişimi konulu seminer düzenlendi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Uzman Pedagog Ali Çankırılı tarafından verilen seminerin Leyla Atakan Kültür Merkezinde gerçekleştirildiği bildirildi.
     Pedagog Çankırılı, 0-6 yaş arası çocuklarda kişilik gelişimlerini ve bu gelişim sırasında anne babanın nasıl davranması gerektiği hakkında bilgiler verdi.
     Çocuğun doğduktan sonra annenin ona bakmasıyla güven duymaya başladığını, anneye duyduğu ilk güvenin bütün duyguların temelini oluşturduğunu anlatan Çankırılı, şöyle konuştu:
     Babayı tanımaya başladığında da ona da güvenmeye başlıyor. Çocuk yalnız kalmayı da öğrenmeli. Öz güveni gelişmiş çocuklar sorumluluk almaktan korkmuyor. ABD ve Avrupada birey olma ön plandadır. Anneye bağımlı çocuklar karşılaştığı sorunları kendi çabası ile çözemez. Acı yaşamadan sıkıntı yaşamadan çocuklar bir şey öğrenemez
     Daha sonra, anne ve babalardan gelen soruları yanıtlayan Çankırılı, Çocuklarda başarısızlık yoktur. Deneme yanılma ve öğrenme vardır. Koruyucu anne çocuğa tabak taşıtmaz. Öğretici anne tabak taşıtır, sorumluluk verir. Çocuklara sorumluluk vermekten korkmayın dedi.
     Çankırılı, Peygamberimiz, Çocuğu olan onunla çocuklaşın demiştir. Bizlerde çocuklarımızla empati kurmalıyız. Çocuğa cennet vardır. Çocuklara cenneti olan Allahı anlatın ki Ona sevgiyle bağlansın. Onları cehennemle ateşle korkutmamız ileride büyük sorunlara yol açar ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide Çocuklarda kişilik gelişimi semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER