Kocaelide geri dönüşüm çalışmaları

Kocaelide geri dönüşüm çalışmaları -İzmitte 45 ton 347 kilogram elektronik atık toplandı -İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Açıkgöz: İnsan ve çevre için son derece tehlikeli olan kurşun ve fosfor içeren televizyon tü


KOCAELİ (A.A) - Kocaelinin İzmit ilçesinde 3 yıl içinde 45 ton 347 kilogram elektronik atık toplandı.
     İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, yaptığı açıklamada, 2010 yılından itibaren elektronik atık toplamaya başladıklarını belirterek, 2010 yılında 9 ton 507 kilogram, 2011 yılında 14 ton 740 kilogram, 2012 yılında da 21 ton 100 kilogram elektronik atık topladıklarını bildirdi.
     Her yıl toplanan elektronik atık miktarının arttığını ifade eden Açıkgöz, 2013 yılında en az 40 ton elektronik atık toplayarak geri dönüşümünü sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.
     Açıkgöz, elektronik atıklar konusunda Türkiyedeki en önemli sorunun, eski televizyon, monitör ve buzdolabı tüplerinin oluşturduğuna dikkat çekerek, İnsan ve çevre için son derece tehlikeli olan kurşun ve fosfor içeren televizyon tüplerinin hurdacılarda gelişi güzel parçalanması insan sağlığı açısından risk oluşturmaktadır diye konuştu.
    
     -Kaynaklar tükeniyor
    
     Açıkgöz, monitörlerin içinde bulunan çinkonun 20 yıl, kurşunun 22 yıl, bakırın 28 yıl, petrolün 40 yıl ve doğalgazın da 60 yıl sonra tükeneceğinin öngörüldüğünün altını çizerek, bu durumun geri dönüşümün önemini ortaya koyduğunu söyledi.
     İzmit Belediyesi olarak halk sağlığı ve çevreye büyük önem verdiklerini anlatan Açıkgöz, Türkiyede elektronik atıklarla ilgili üzerine düşen sorumlulukları yerine getiren en iyi belediyelerinden biri olduklarını vurguladı.
     Açıkgöz, çevrenin korunmasında İzmit Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaların başarılı olmasının en önemli sebebinin vatandaşların çok duyarlı ve özverili bir şekilde projelere destek olmaları olduğunu kaydederek, Ellerinde elektronik atık bulunan vatandaşlar, belediyemizin 318 00 77 numaralı telefonundan adreslerini bildirdikleri takdirde görevli arkadaşlarımız kısa süre içinde belirtilen adrese gidip elektronik atıkları alacaktır şeklinde konuştu.
     Açıkgöz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının elektronik atıkların toplanmasıyla ilgili bütün yetkiyi belediyelere bırakacak bir düzenleme içinde olduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide geri dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER