Kocaelide Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması

Kocaelide Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması düzenlenecek


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğince (KAMADER) 6ncı Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması 30 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Derince ilçesinde gerçekleştirilecek.
     KAMADER Başkanı Engin Uztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 gün sürecek yarışmanın İshakçılar köyündeki Tahtalı Baraj Göletinde yapılacağını, yarışmaya yurt içi ve dışından sazan avcılarının katılacağını söyledi.
     Amaçlarının sportif sazan balıkçılığı ve modern sazan avcılığını kamuoyuna tanıtmak ve amatörlük ruhunu geliştirmek olduğunu ifade eden Uztürk, Bilinçli ve sürdürebilir, çevreye ve yaban hayatına saygıyı ön planda tutan bir avcılığın yaygınlaşmasını istiyoruz. Bu nedenle yarışma heyecanı ile olta balıkçılarını bir araya getirerek kaynaşma, yarışma kültürü, paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirmeyi amaçlıyoruz şeklinde konuştu.
     Yarışmanın en büyük ve en çok balık tutma olarak 2 dalda yapılacağını kaydeden Uztürk, sportif balıkçılık anlayışı içinde tutulan balıkların fotoğraflanacağını ve zarar verilmeden suya salınacağını söyledi.
     Uztürk, Yarışmada tutulan balıklar, konusunda uzman hakemler tarafından değerlendirilecek. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Ayrıca, Doğa ve İnsan konulu bir de ödüllü fotoğraf yarışmamız olacak. Amatör olta balıkçılarını bu yarışmaya davet ediyorum. Yarışmacılara şimdiden rastgele diyorum dedi.
     Uztürk, yarışmayla ilgilenenlerin www.kamader.org.tr internet sitesinden bilgi alabileceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kocaelide Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER