Kocaelideki kadın cinayeti

Kocaelideki kadın cinayeti -Boşanma davası açtığı eşi tarafından silahla vurulan Mehtap Cnin bağışlanan böbreği, 18 yıldır diyalize bağlı olarak yaşayan emekli hemşire Sevdiye Karahana nakledildi (Fotoğraflı - Görüntül


EDİRNE (A.A) - Boşanma davası açtığı eşi tarafından silahla vurularak Gebzedeki özel bir hastanenin önüne bırakılan Mehtap Cnin bağışlanan böbreği, 18 yıldır diyalize bağlı olarak yaşayan emekli hemşire Sevdiye Karahana (58) nakledildi.
     Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Böbrek Nakli Ünitesinde görevli Yrd. Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehtap Cnin böbreğinin Sağlık Bakanlığınca gönderilen liste ve yapılan testlerdeki sonuca göre ilk sırada yer alan Sevdiye Karahana nakledildiğini söyledi.
     Ameliyatın dün akşam saatlerinde gerçekleştiğini belirten Sağıroğlu, Hastamız 18 yıldır diyaliz hastası. Nakil başarıyla gerçekleşti, herhangi bir sorun yoktur. Durumu da gayet iyi dedi.
    
     -O kızın böbreği benim bedenimde can bulacak-
    
     Ameliyatın ardından transplantasyon servisinde tedavisine devam edilen Karahan ise Türkiyede birçok hastanın organ nakli beklediğini belirterek, organ bağışının yaygınlaşması gerektiğini söyledi.
     Yıllardır tedavi gördüğünü anlatan Karahan, Çok üzüldüm o gence. Ben onun organına çok güzel bakacağım, söz veriyorum. En kısa zamanda ailesini bulup tanışacağım. Bana böbreğini veren aileye çok teşekkür ediyorum, sağ olsunlar. Allah onlara sabır versin inşallah. Allah onlara, evlat vermiş ama kısmet olmamış. O kızın böbreği benim bedenimde can bulacak. Kızın ailesini sevgi ve saygıyla kucaklıyorum diye konuştu.
     Karahanın eşi Cengiz Karahan da nakil için gelen böbreğin eşine uyması nedeniyle büyük mutluluk yaşadıklarını anlattı.
     Eşinin emekli hemşire olduğunu ve uzun süredir sıraya girip diyalize bağlı yaşadığını dile getiren Karahan, Bağışlayan aileye çok teşekkür ediyorum. Onlar için üzücü, bizim için mutluluk verici oldu. Bu hastalığı 18 yıldır sırtımızda taşıyorduk. Bundan sonra inşallah iyi olur daha rahatlarız. Bağışçı aileyi de en kısa zamanda ziyaret etmek istiyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelideki kadın cinayeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER