Kocaeli Atatürk Endüstri Meslek Lisesinde Yenilenebilir

Kocaeli Atatürk Endüstri Meslek Lisesinde Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümü açılacak


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Atatürk Endüstri Meslek Lisesinde Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümü açılacak.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği (AB) tarafından 330 bin avro finansman sağlanan ALPER Projesi kapsamında, yenilenebilir enerji sektörü, eğitim müfredatı ve eğitim modüllerinin geliştirilmesi, e-learning eğitim modüllerinin oluşturulması, laboratuvar araçlarının ve rehberlerinin geliştirilmesinin hedefleniyor.
     İspanya, Yunanistan ve Türkiyedeki 3er meslek lisesinde öğretmenlere yönelik pilot eğitimler gerçekleştirilecek olan faaliyetler kapsamında, mesleki eğitim müfredatının AB müfredatı ile uyumlaştırılmasının önünün açılması ve yeni istihdam imkanlarının oluşturulması planlanıyor.
     AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Programının alt bileşeni olan Leonardo da Vinci Yenilik Transferi programı kapsamında yürütülen ALPER Projesi, yenilenebilir enerji deneyiminin Türkiyeye aktarılmasını hedefliyor.
     ALPER Projesi ile kurulacak yeni bölüm için Avrupa deneyimi incelenecek ve ABye uyumlu öğrenim müfredat geliştirilecek.
     2012-2013 döneminde öğrenci almaya başlayacak olan bölüm, enerji sektöründe istihdamı destekleyerek yenilenebilir enerji teknolojileri alanında rüzgar enerjisi sistemleri ve güneş enerjisi sistemleri gibi yeşil enerji alanlarında uzman personel yetiştirilecek.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kocaeli Atatürk Endüstri Meslek Lisesinde Yenilenebilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER