Kocaeli ihracatında Eylül ayında artış

Kocaeli ihracatında Eylül ayında artış -KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu: İhracattaki artışın en önemli nedenlerinden biri de otomotiv yan sanayisindeki duruşlara karşı yine otomotiv ihracatında oluşan artışlar olmuştur


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaelide Eylül ayında ihracatın bir önceki yıla göre artış gösterdiğini belirterek, İhracattaki artışın en önemli nedenlerinden biri de otomotiv yan sanayisindeki duruşlara karşı yine otomotiv ihracatında oluşan artışlar olmuştur dedi.
     Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, açıklanan gümrük verilerine göre, Kocaelinin ihracatının eylül ayında 1.3 milyar dolar düzeyinde gerçekleşerek, bir önceki yıla göre yüzde 30 artış gösterdiğini vurguladı.
     Bu oranın ilk 9 ayda görülen en yüksek artış olduğuna dikkati çeken Zeytinoğlu, İhracattaki artışın en önemli nedenlerinden biri de otomotiv yan sanayisindeki duruşlara karşı yine otomotiv ihracatında oluşan artışlar olmuştur. Ülke genelinde sanayi üretimindeki düşüşe karşı ilimizdeki ihracatın artıyor olması sevindirici bir gelişmedir. Bununla birlikte son iki aydaki Avro-Dolar paritesindeki artışta ihracatımıza olumlu yansımıştır ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli ihracatında Eylül ayında artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER