Kocaeli Şehir Tiyatroları Tiyatro Okulu başvuruları

Kocaeli Şehir Tiyatroları Tiyatro Okulu başvuruları başlıyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tiyatro Okulu için başvurular, 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre 15-18 yaş aralığında 20, 18 yaş üstü de yine 20 olmak üzere toplam 40 öğrencinin sınavla alınacağı ve ücretsiz eğitim görecekleri Tiyatro Okulu başvurusu için adayların Kocaelide yaşıyor olmaları şartı aranıyor.
     Adaylar, Kendi seçecekleri iki farklı tiyatro oyunundan birer tiradı ezberleyip oynama ve sergiledikleri oyunların yazar ve dönemlerine ilişkin donanımları ile 1, 2, 3 ve 4 Kasım tarihinde yapılacak olan sınavlara girecek.
     Başarılı olan öğrenciler, ders yılı süresince Tiyatro Okulu Birim Sorumlusu Işık Öztorun gözetiminde Şehir Tiyatrosu sanatçıları tarafından Hareket, Dans, Doğaçlama, Diksiyon, Sahne Bilgisi, Türk ve Dünya Tiyatro Tarihi, Oyun İncelemesi, Oyun Sahnelenmesi, Kamera Oyunculuğu ve Role Hazırlık dersleri görecek.
     Sınava gireceklerin, sınav başvuru formunu eksiksiz doldurmaları, 2 adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdan fotokopileri ile 17 Eylül - 31 Ekim tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde Süleyman Demirel Kültür Merkezindeki Şehir Tiyatrolarına kişisel olarak başvurmaları gerekiyor.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli Şehir Tiyatroları Tiyatro Okulu başvuruları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER