Kocaeli valisi Ercan Topaca

Kocaeli valisi Ercan Topaca Kocaeli istihdamda çok başarılı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaelinin istihdamda çok başarılı olduğunu söyledi.
     Kocaeli İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Projesi hakkında bilgi veren Vali Topaca, meslek edindirme ve istihdam konusunda Kocaelide ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.
     Açılan kurslarda, işverenlerin istediği doğrultuda, üstün niteliklerde, iyi eğitim görmüş, kaliteli işçi yetiştirdiklerini dile getiren Topaca, proje kapsamında iş dünyasının istediği nitelikte işçiyi yetiştirirken, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden de yararlandıklarını kaydetti.
     Kocaeli İş-Kur bünyesinde açılan meslek edindirme kurslarında, bu yıl 400 grup ve 9 bin 999 kişiyi eğitimden geçirmeyi planladıkları anlatan Topaca, Bu planlama içerisinde, 6 bin 980 kişinin kursları tamamladığını ifade etti.
     Topaca, bunlardan 3 bin 839unu işe yerleştirdiklerini dile getirerek, Bu, yüzde 55lik önemli bir rakamdır. Bu projeyle, istihdamda Türkiye de ilk sıralardayız. Bu çalışmamız 2012 sonuna kadar devam edecek diye konuştu.
     Toplum yararına çalışma programı çerçevesinde, işsizlere, kamu kurumlarında geçici iş imkanı sunduklarını anlatan Topaca, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile İş-Kur arasında yapılan protokol kapsamında, 2012 yılı içerisinde 2 bin 349 kişinin fidan dikimi ve ağaç bakım hizmetlerinde çalıştırıldığını anlattı.
     Topaca, işsiz ödeneği kullanımında önceki yıllara göre düşüş yaşandığını vurgulayarak, bunun Kocaeli ve ülke ekonomisi için iyi bir gelişme olduğunu dile getirdi.
     Kocaelinin istihdamda çok başarılı olduğunu belirten Topaca, Bütün bu çalışmalarla birlikte, iş kazaları konusunda denetim yapıyoruz. İş sağlığı ve iş güvenliğini önemsiyorum. İş adamlarımıza da sesleniyorum. Bu konuda daha hassas olsunlar. İş kazalarının aşağıya çekmemiz lazım. İnsanlarımızın hayatı ve sağlığı her şeyin üzerindedir ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli valisi Ercan Topaca Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER