Kocasinanda kaptan adaylarının sınav heyecanı

Kocasinanda kaptan adaylarının sınav heyecanı


KAYSERİ (A.A) - Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Yamula Barajında faaliyet gösteren teknelerin kaptanları için ehliyet sınavı yapıldığını söyledi.
     Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu, Kayseri-nin denizi olarak adlandırılan Yamula Barajı-nda su üstü araçları kullanacak kaptanların sınav heyecanına sahne oldu.
     45 kişinin katıldığı ve 45 dakika süren sınavda kaptan adaylarına 25 soru soruldu.
     Başkan Bekir Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı-nın yönetmeliği, Büyükşehir Belediye Meclisi-nin kararıyla Yamula Barajı-nda çalışan gemi, tekne gibi iç su araçlarının denetim ve belgelendirme işlemlerini yapma, araçlarda çalışacak personele izin verme yetkisinin Kocasinan Belediyesi-ne verildiğini hatırlattı.
     Yamula Baraj Gölü-nde boyu 2,5 ile 15 metre arasındaki tüm teknelerin belgelendirilmesi işlemlerinin yapıldığını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, şunları anlattı:
     Kocasinan Belediyesi-nin yetki alanı Yamula Baraj Gölü-nün tamamı olduğunu için araçların kaptanlarının da gerekli belgeleri alması için sınav yapıldı. Mersin Liman Başkanlığı-ndan gelen uzmanlar tarafından sınav öncesi ilgililere bilgi verildi. Daha sonra uzman personel katılımcılara su üstü araçlarının kullanılması konusunda eğitim ve pratik çalışması yaptırdı. Ehliyeti olmayan nasıl otomobil kullanamazsa, kaptanlık belgesi olmayan da Yamula Barajı üstünde tekne kullanamayacak. Yamula Barajı-nda güvenliğe önem veriyoruz. Bu işler şakaya gelmez.
     Sınava giren kaptan adayları da Kayseri-de ilk kez kaptanlık sınavı yapıldı. Sınav Kayseri-de yapılmasaydı Mersin-e gidecektik. Başkan Bekir Yıldız-a teşekkür ediyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kocasinanda kaptan adaylarının sınav heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER