Komşularını ilk kez spor sayesinde gördüler

Komşularını ilk kez spor sayesinde gördüler -Marmariste düzenlenen Geleceğin Sultanları isimli voleybol turnuvasına katılan Yunan takımındaki sporcular, adalarında yaklaşık 50 dakika mesafedeki komşu şehri ilk defa görme fırsat


MUĞLA (A.A) - Marmariste düzenlenen Geleceğin Sultanları isimli voleybol turnuvasına katılan Yunan takımındaki sporcular, adalarında yaklaşık 50 dakika mesafedeki komşu şehri ilk defa görme fırsatını elde etti.
     Marmariste Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) desteğiyle hayata geçirilen Geleceğin Spor Kenti Marmaris projesi kapsamında düzenlenen Geleceğin Sultanları isimli 14 yaş altı voleybol turnuvası başladı. Turnuvaya üç Türk ve bir de Rodos Adasından gelen Yunan takımı katıldı.
     Amiral Orhan Aydın Spor Salonunda gerçekleştirilen turnuvanın açılış maçında Vakıfbank ile Yunan takımı Telchinis Spor Kulübü karşılaştı. Maç öncesinde iki takımın oyuncuları ve teknik heyetleri Türk ve Yunan bayraklarıyla gazetecilere toplu poz verdi. Maçı 25-8, 25-16 ve 25-10luk setlerle Vakıfbank 3-0 kazandı.
     Yunan takımının koçu Michalis İsimisiris, gazetecilere yaptığı açıklamada, turnuvanın oyuncularının gelişimi açısından çok iyi olduğunu söyledi.
     Rodos Adasında da buna benzer bir turnuva düzenlemeyi planladıklarını bildiren İsimisiris, etkinliğe Türk takımlarını da davet edeceklerini kaydetti.
     Kendisinin daha önce Marmarise geldiğini anlatan İsimisiris, Takımımdaki oyuncular komşuları olan Marmarise ilk defa gelme fırsatını yakaladılar. Sporcularımız Marmarisi çok beğendi. Turnuva sonunda fırsat bulursak kenti gezerek daha yakından tanımak istiyoruz. Spor sayesinde Türkler ve Yunanlılar birbirlerine daha fazla kaynaşacaklardır dedi.
     Turnuvaya Marmaris Belediyespor ve Türk Alman Kültür Eğitim Vakfı (TAKEV) Spor Kulübünün 14 yaş altı voleybol takımları da katıldı. Üç gün sürecek turnuva sonunda dereceye giren takımlara düzenlenecek törenle kupaları verilecek.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Komşularını ilk kez spor sayesinde gördüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER