Kömür damarlarının gaz içerikleri tespit edilecek

Kömür damarlarının gaz içerikleri tespit edilecek -Türkiye Taşkömürü Kurumu, maden ocaklarından kömür numunesi alınması ve gaz içeriklerinin tespit edilmesine yönelik laboratuvar alımı yapacak


ZONGULDAK (A.A) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), maden ocaklarından kömür numunesi alınması ve gaz içeriklerinin tespit edilmesine yönelik ihaleyle laboratuvar alımı yapacak.
     TTKnın kömür damarları gaz içerikleri tespit ve ölçme laboratuvarı satın alınarak yerinde kurulumu yapılıp çalışır durumda teslim edilmesine yönelik ihalesiyle ilgili en son teklifler, 19 Aralık 2012ye kadar kabul edilecek.
     İhale teknik şartnamesine göre, kömür numunesi örnekleme ekipmanı, uluslararası standartlar doğrultusunda tasarlanmasının yanı sıra sondaj derinliği en az 25 metre olacak, sondaj burgusuyla alınacak numuneler 48 saat içerisinde laboratuvara getirilerek analiz edilecek.
     Gaz içeriğinin belirlenmesi için laboratuvar ekipmanları temin edilerek, kömür damarlarından alınan numunelerinin gaz, nem, kül ve uçucu madde içeriği tespit edilecek.
     Kalite güvencesi için örnekleme ve laboratuvar ekipmanlarının yerinde dizayn edileceği belirtilen şartnamede, numune alınması ve laboratuvar teçhizatının kullanılması konusunda en az 10 gün TTK teknik personelinin yerinde eğitileceği belirtildi.
     Şartnamede, laboratuvarın montajı yapılmış ve çalışır vaziyette 5 ay içinde teslim edilmesi gerektiği kaydedildi.
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kömür damarlarının gaz içerikleri tespit edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER