Konaklı Belediyesine yönelik rüşvet iddiası

Konaklı Belediyesine yönelik rüşvet iddiası -Alanyanın Konaklı beldesinde Belediye Başkanı Abdullah Sönmez ve Bera Otelleri Genel Müdürü Yücel Yavuzun rüşvet almak ve vermek iddiasıyla yargılanmasına başlandı


ANTALYA (A.A) - Alanyanın Konaklı beldesinde Belediye Başkanı Abdullah Sönmez ve Bera Otelleri Genel Müdürü Yücel Yavuzun rüşvet almak ve vermek suçlamalarıyla yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.
     Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz yargılanan Bera Otelleri Genel Müdürü Yücel Yavuz hazır bulundu. Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez ise görevi dolayısıyla Ankarada bulunması nedeniyle duruşmaya katılmadı.
     Yücel Yavuz, duruşmadaki savunmasında hakkındaki iddiaları reddetti. Bera Oteller zincirine 2007 yılında genel müdür olarak atandığını anlatan Yavuz, otelin önceki yöneticisinin işine son verilmesinin ardından hakkındaki iddiaların ortaya atılmaya başlandığını savundu. Yücel Yavuz, rüşvet verdiği iddialarını kabul etmedi.
     Duruşmada dinlenen tanık Mustafa Temiz ise belediye encümeninin oteldeki imara aykırı kısımların yıkılması yönünde karar almasına rağmen bunun belediye tarafından uygulanmadığını öne sürdü. Tanık Mustafa Şahin de Yücel Yavuz ile Belediye Başkanı Sönmezin makamına 50 bin avro götürdüklerini, Başkan Sönmezin kendilerine, kalan 150 bin avronun ne zaman ödeneceğini sorduğunu iddia etti.
     Belediye Başkanı Abdullah Sönmezin duruşmaya zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, daha sonra duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt / Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Konaklı Belediyesine yönelik rüşvet iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER