Konyada, BAE Ticari Fırsatları semineri

Konyada, BAE Ticari Fırsatları semineri -Hamriyah Serbest Bölgesi Ticari İlişkiler Direktörü Mazrouei: -Türkiye ile BAE arasında 2011 yılına göre, 2012 yılında yüzde 120 ticaret artışı olmuştur. Türkiye ile ticaretimiz sürekli geli


KONYA (A.A) - Konyada, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ticari Fırsatları semineri düzenlendi.
     BAE Sharjah Emirliğinde bulunan Hamriyah Serbest Bölgesi Ticari İlişkiler Direktörü Saud Salim Al Mazrouei, Konya Ticaret Odasında gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmada, Hamriyah Serbest Bölgesinin, bulunduğu coğrafyada bir ticaret ve çekim merkezi niteliğinde olduğunu söyledi.
     Amaçlarının Türkiye ile BAE arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek olduğunu dile getiren Mazrouei, Konya firmalarının Ortadoğuya ihracatlarını artırması için Hamriyah Serbest Bölgesine yatırım yapmalarını istediklerini vurguladı.
     Mazrouei, Hamriyah Serbest Bölgesinde 63 Türk firmasının faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.
     Türkiye ile BAE arasında 2012 yılında ticaret hacminin 12 milyar dolar olduğunu ifade eden Mazrouei, Türkiye ile BAE arasında 2011 yılına göre, 2012 yılında yüzde 120 ticaret artışı olmuştur. Türkiye ile ticaretimiz sürekli gelişiyor. Türkiye bizim kardeş ülkemizdir dedi.
     BAEde ticari faaliyete başlamak için ayda 570 dolar yatırım yapmanın yeterli olduğunu aktaran Mazrouei, Serbest bölge yönetimi ayrıca, Türk firmalarının faaliyetlerine en hızlı ve güvenli şekilde başlayabilmeleri için gereken tüm resmi, operasyonel ve pazar bilgilerini vermekte, firmaları faaliyete başlamaya teşvik etmektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyada, BAE Ticari Fırsatları semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER