Konyada Bisiklet

Konyada Bisiklet-Velesbit Günü etkilileri -Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: -Hizmete sunduğumuz 500 Akıllı Bisiklet şu anda yetmiyor


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği Bisiklet-Velesbit Günü etkinlikleri, yüzlerce bisikletseverin katılımıyla gerçekleştirildi.
     Şefik Can Caddesinde düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiyede en fazla bisiklet yolu bulunan Konyayı, yeni yollar ve akıllı bisikletlerle tam bir bisiklet şehri haline getireceklerini söyledi.
     Bisiklet yollarının daha çok kullanması ve bu yolları otopark haline getirilmemesi gerektiğini vurgulayan Akyürek, Yeni bisiklet yollarıyla ve yeni bisikletlerle Konyamız tam bir bisiklet şehri haline gelecek. Hizmete sunduğumuz 500 Akıllı Bisiklet şu anda yetmiyor. Akıllı Bisikletin bir haftalık kullanımı 10 bine yakın. Bunun daha da artmasını diliyoruz diye konuştu.
     Konuşmanın ardından gerçekleştirilen rampa gösterisi ve bisiklet akrobasi gösterileri izleyenlerden yoğun alkış aldı.
     Büyükşehir Belediyesinin bin adet kask hediye ettiği etkinlik, Karaman-Konya arası yapılan bisiklet yarışında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
     (BSR-MAT)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER