Konyada çaldılar, Bursada yakalandılar

Konyada çaldılar, Bursada yakalandılar -Bursada 12 iş yerinden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla aranan 3 kişi, Konya Çeltikte bir kamu binasında soygun gerçekleştirdi -Dönüşe geçen zanlılar, Kestel Kavşağında polis taraf


BURSA (A.A) - Bursada 12 iş yerinden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla aranan 3 kişi, Konyanın Çeltik ilçesinde bir kamu binasında da soygun gerçekleştirdi. Dönüşe geçen zanlılar, Bursanın Kestel ilçesi kavşağında polis tarafından yakalandı.
     Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin değişik yerlerinde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili incelemeleri sonucunda, 3 zanlıyı aramaya başladı. Zanlıların, şehir dışından Bursaya geldiği bilgisini alan ekipler, Kestel Kavşağında İ.K. (27), E.D. (21) ve B.Knin (29) bulunduğu otomobili durdurdu. Konyanın Çeltik ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne girerek soygun gerçekleştirdikten sonra sonra Bursaya döndükleri belirlenen 3 zanlı gözaltına alındı.
     Otomobildeki aramada 2 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait şarjörler, 10 fişek, Çeltik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden çalındığı tespit edilen 2 dizüstü bilgisayar ve faturalar ele geçirdi.
     İfadeleri alınan zanlıların, Bursada gösterdikleri yerlerde, değişik iş yerlerinden çalınmış 4 yakut ve zümrüt taş, yakut ve zümrüt taşlarından yapılma kolye ucu, yakut ve zümrüt taşlı yüzük, 3 LCD televizyon, 6 dizüstü bilgisayar ve değişik ürünler ele geçirildi.
    
     -Beni bu illetten kurtarın-
    
     Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardında adliyeye sevk edildi. Bu arada zanlılardan E.Dnin geçen yıl Bursada bir fabrikadan 4 milyon lira nakit para çalınması olayına karışması dolayısıyla hüküm giydiği ve dosyasının Yargıtay aşamasında olduğu belirtildi.
     Öte yandan zanlılardan E.Dnin emniyetteki sorgusunda hırsızlık yapmak istemediğini belirterek, Beni bu illetten kurtarın. İsteyerek yapmıyorum. Uyuşturucu hap içtikten sonra ne yaptığımızı bilmiyorum. İnanın bu işi bırakmak istiyorum. Bana yardımcı olun dediği öğrenildi.
    
     -İş yeri soygunu, güvenlik kamerasına yansıdı-
    
     Bu arada, çeşitli hırsızlık olaylarına karışan zanlıların, bir süre önce, kent merkezindeki bir iş yerinden eşya çaldıkları anlar, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.
     Kayıtlarda, bir zanlı binanın girişindeki sensörlü lambayı kırarken 2 kişinin iş yerine girdiği görülüyor.
     İki zanlı el feneri yardımıyla tek tek odaları ararken, üçüncü kişi ise dışarıda gözcülük yapıyor.
     Zanlılar daha ellerinde eşyalarla iş yerinden ayrılıyor.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer/Harun Kaymaz
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Konyada çaldılar, Bursada yakalandılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER