Konyada Otistik Engelli ve Down

Konyada Otistik Engelli ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi yapılacak


KONYA (A.A) - Konyada Selçuklu Belediyesi tarafından Otistik Engelli ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi yapılacağı bildirildi.
     Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Otistik Engelli ve Down Sendromlular Yaşam Merkezinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bugüne kadar birçok proje ortaya koyduklarını ancak bu merkezin kendileri için en değerli projeleri olduğunu söyledi.
     Sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla birlikte uzun süredir bu proje üzerinde çalıştıklarını aktaran Altay, şunları kaydetti:
     Ecdat 1250li yıllarda zihinsel engellileri eğitmek için suyu ve müziği kullanarak çok önemli eserler yapmış. Biz de onların torunları olarak üzerimize düşen sorumluluğu ortaya koymaya çalışıyoruz. 21 bin metrekarelik bir alanda 7 bin 500 metrekare inşaat alanıyla bir yaşam köyü oluşturuyoruz. Burada spor tesisleri, toplantı salonları, çocuklarımızın el becerilerini geliştirebilecekleri alanlar, yüzme havuzları, spor salonları olan bir kompleks inşa edeceğiz.
     Çocukların rehabilitasyonlarına katkı sağlamak, onların gelişimini desteklemek ve hayatlarının ilerleyen aşamalarında yaşam kalitelerini artırabilmek amacında olduklarını dile getiren Altay, Özellikle ailelerimizin psikolojilerini düzeltmek ve onların yaşamları boyunca hayatlarını kolaylaştıracak alanlar sunmak istiyoruz. Çocuklar burada rehabilitasyon eğitimi alacaklar. Kendilerine özel spor alanlarında spor yapacak ve aileler de çocuklarıyla vakit geçirebilecek diye konuştu.
     Altay, projenin ihale edilerek 2013 sonunda hizmete açılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konyada Otistik Engelli ve Down Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER