Konyada 4 kişinin öldüğü yangın

Konyada 4 kişinin öldüğü yangın -Yangına neden olan patlayıcının, define kazısı sırasında karşılaşılan kayayı parçalamak için eve getirildiği öğrenildi -Ölenlerin kimliklerinin belirlenmesi için yakınlarından DNA örnekleri alın


KONYA (A.A) - Karapınar ilçesine bağlı Hotamış beldesinde 4 kişinin öldüğü yangınla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.
     Olayda hayatını kaybeden Mehmet Emin Yemiş (43), kızı Döne Ay Yemiş (10) ile İskender Gümüşsoy (37) ve Cengiz Akanın (33) cenazeleri, Konya Numune Hastanesi morguna getirildi. Ölenlerin kimliklerinin belirlenmesi için yakınlarından DNA örnekleri alınıyor.
     Hotamış Belediye Başkanı Mehmet Özüdoğru, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok üzüntü verici bir olay yaşadıklarını söyledi.
     Olayın, evin içinde define aramak için kazı yapılırken gerçekleştiği bilgisini aldıklarını anlatan Özüdoğru, "Evin içinde önceden açılmış yaklaşık 11 metrelik tünel olduğu tespit edildi. Kazı sırasında bir taşa rastlamışlar. Bu taşı parçalayabilmek için özel bir karışım hazırlamışlar. Bu karışımı hazırlama sırasında da içine sigara izmariti düşmesi sonucu patlama ve ardından yangın meydana gelmiş. Tünelin içinde olan kişiler, anında hayatını kaybetmiş" diye konuştu.
     Olaydan sonra gözaltına alınan Medine Y. ve Bayram Tnin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
     Öte yandan, yangında hayatını kaybedenlerden İskender Gümüşsoy hakkında, daha önce de kaçak kazı iddiasıyla işlem yapıldığı öğrenildi.
     Dün akşam Hotamış beldesi Şabanlı Mahallesinde Mehmet Emin Yemişe ait kerpiç evde çıkan yangında 4 kişi ölmüş, Ayşegül Yemiş (16) ve Yavuz Sözen (33) yaralanmıştı. Yangının, evin zemininde define kazısı yapılırken kullanılan patlayıcının kazara ateş alması sonucu çıktığı belirlenmişti.
    
     Muhabir: Mithat Korkusuz / Ahmet Akbıyık / Metin Bolat / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konyada 4 kişinin öldüğü yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER