Konyada organ nakli

Konyada organ nakli -Antalyada beyin ölümü gerçekleşen hastadan alınan karaciğer, Konyada 12 yıldır kronik karaciğer yetmezliği olan 23 yaşındaki hastaya nakledildi


KONYA (A.A) - Antalyada beyin ölümü gerçekleşen hastadan alınan karaciğer, Konyada 12 yıldır kronik karaciğer yetmezliği olan 23 yaşındaki hastaya nakledildi.
     Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinden yapılan açıklamada, karaciğer yetmezliği olan Veli Şıkın, gerçekleştirilen karaciğer nakliyle sağlığına kavuştuğu belirtildi.
     Antalyada beyin ölümü gerçekleşen 31 yaşındaki hastadan alınan karaciğerin, Prof. Dr. Şakir Tavlı, Doç. Dr. Ahmet Tekin, Doç. Dr. Tevfik Küçükkartallar, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Topal, Doç. Dr. Hüseyin Ataseven, Murat Bıyık ve Doç. Dr. Orhan Özbekin gerçekleştirdiği operasyonla Şıka nakledildiği ifade edilen açıklamada, naklin yaklaşık 7 saat sürdüğü bildirildi.
     Hastanenin Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şakir Tavlı da operasyonun oldukça başarılı geçtiğini aktardı.
     Organ bağışının önemine dikkati çeken Tavlı, şunları kaydetti:
     Karaciğer nakli bekleyen hasta sayısı Türkiyede binlerle ifade edilirken ve her yıl bunlara yenileri eklenirken, yapılan karaciğer nakli sayısı 400-500ü geçmiyor. Bu durum böbrek nakillerinde de aynı. Konuyla ilgili merkezlerimiz çaba içerisinde. Sağlık Bakanlığının büyük çabaları var. Fakat bütün bunlar halen yeterli değil. Halkımızın organ nakli konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğini düşünüyorum.
     Bir öğrenci yurdunda aşçılık yapan hasta Veli Şık ise karaciğer yetmezliğine yakalandığını ilkokul 5. sınıftayken öğrendiğini dile getirdi.
     Hastalığına rağmen moralini hep yüksek tutmaya çalıştığını anlatan Şık, Nakli gerçekleştirerek, sağlığıma kavuşmamı sağlayan bütün hocalarıma teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir : Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Konyada organ nakli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER