Konya İl Sağlık Müdürü Küçükkendirci:

Konya İl Sağlık Müdürü Küçükkendirci: -2012 yılında Sağlık Bakanlığı Hastanelerinden hizmet alan 7 milyon 646 bin 906 vatandaştan sadece 3 bin 84ünün Hasta Hakları Birimlerine başvurmuş olması Hoşgörü Şehri olarak adlandırılan


KONYA (A.A) - Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, 2012 yılında Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerden hizmet alan 7 milyon 646 bin 906 vatandaştan sadece 3 bin 84ünün Hasta Hakları Birimlerine başvurmuş olmasının Konya için sevindirici olduğunu söyledi.
     Küçükkendirci, yaptığı açıklamada, 7 bin 458 sağlık çalışanıyla Konyalı vatandaşlara en iyi sağlık hizmetini sunmak için özverili bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.
     Sağlık Bakanlığına bağlı devlet hastanelerinde tedavi gören hasta sayısının her geçen sene biraz daha arttığını belirten Küçükkendirci, şunları kaydetti:
     Sağlıkta Dönüşüm Programı ile Türkiye genelinde yaşanan gelişim ilimizde de çok olumlu sonuçlar vermektedir. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşmasındaki zorlukların ortadan kalkması her türlü rahatsızlığı olan insanımızın hastanelerden faydalanmasını sağlamaktadır. Hastanelerimizde muayene olan yaklaşık 7,5 milyon hastamızdan sadece 3 bin 84ü çeşitli sebeplerle hastanelerimizin hasta hakları birimlerine başvurmuş ve bunlardan 2 bin 565i yerinde çözülerek hastaların sıkıntıları ortadan kaldırılmıştır. Büyük bir özveriyle çalışan sağlık personeli ile hastalarımızın karşı karşıya gelmemesi için müdürlük olarak elimizden gelen çabayı göstermekteyiz.
     2012 yılında yaklaşık 200 bin hastanın hastanelerin çeşitli servislerinde yatarak tedavi altına alındığını vurgulayan Küçükkendirci, Hastanelerimizde yatarak tedavi gören hastalarımızdan 44 bin 122sine hasta hakları konusunda yatak başlarında eğitim verilmiş ve hakları anlatılmıştır. Hasta hakları birim sorumluları, şikayetleri tarafsızca ele alıp çözümlemek için çaba sarf etmektedirler. Yerinde çözülemeyen şikayetlerde ise ilgili kişiden dilekçesi alınmaktadır. Hastanın şikayeti sonuçlanınca hasta hakkı ihlali varsa ilgili personele yönetmeliğe göre gerekli işlem yapılmaktadır diye konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konya İl Sağlık Müdürü Küçükkendirci: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER