Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinden başarılı öğrencilere

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinden başarılı öğrencilere burs


KONYA (A.A) - Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEU), 2012 LYSde yüksek puan alarak Konya NEUyu tercih edenlere burs imkanı sağlayacak.
     NEU Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, yaptığı yazılı açıklamada, amaçlarının kaliteli ve başarılı öğrencileri Konyaya çekmek olduğunu belirtti.
     Pekçok vakıf üniversitesinin başarılı öğrencileri çekebilmek için ciddi burslar ve teşvikler sağladığını ifade eden Şeker, şunları kaydetti:
     Biz devlet üniversitesi olarak doğrudan kendi kaynaklarımızdan burs veremiyoruz. Ancak şehrimizdeki hayırseverlerle işbirliği yaparak, bu bursları temin edeceğiz. Bu yıl yeni açılan bölümlere de öğrenci almaya başlayacağız. Bu yıl Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve Turizm Fakültesine ilk kez öğrenci alınacaktır. Bu üç fakültemize yaklaşık bin 200 öğrencinin kayıt yaptırmasını bekliyoruz. Türkiyenin her yerinden kaliteli ve bilinçli öğrencilerimizi üniversitemize çekmek istiyoruz. Öğrenci odaklı bir eğitim hedefliyoruz. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli ve güzel insanlar yetiştirmek istiyoruz.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER