Konya SMMMO Başkanı Turanın Cumhuriyet Bayramı

Konya SMMMO Başkanı Turanın Cumhuriyet Bayramı mesajı


KONYA (A.A) - Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Turan mesajında, Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde dünya tarihinde benzeri görülemeyecek kadar büyük bir destana imza atarak Cumhuriyeti ilan ettiğini belirtti.
     Demokrasi ve bağımsızlık bilincinin yeterli seviyede benimsenmediği bir ortamda Mustafa Kemal Atatürkün cesur bir karar vererek en gelişmiş ve çağdaş yönetim biçimi olan cumhuriyete karar kıldığını dile getiren Turan, şunları kaydetti:
     Atatürk böylelikle, büyük özveriler ve mücadeleler sonucunda kazanılmış olan Kurtuluş Savaşını egemenlik ve özgürlükle yüceltmiştir. Tarihe bakıldığı zaman Türk milleti tarafından var olmuş eserler, değerler, insanlık ve dünya tarihine yön vermiştir. Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde 89 yıl önce TBMMde ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti de baskı altında yaşayan uluslara bağımsızlık düşüncesini ve cesaretini veren özelliğiyle, yakın tarihi etkileyen çağdaş bir özelliktir. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürkü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Şahsım ve yönetim kurulum adına tüm hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlar, ulusal birlik ve beraberliğimizin ilelebet devam etmesini dilerim.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konya SMMMO Başkanı Turanın Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER